Inostrana turistička putovanja poskupljuju 3 % dnevno

Turistička putovanja iz Rusije u inostranstvo poskupljuju svakog dana, a pošto je pad ruske rublje u odnosu na dolar od početka oktobra ubrzan to poskupljenje iznosi prosečno 3 odsto dnevno, rekao je zamenik direktora Udruženja ruskih turoperatera Dmitrij Gorin, a prenosi ruski list Izvestija.

„Srednja vrednost putovanja u inostranstvo iznosi 1000 evra, to je pre godinu dana bilo 40 000 rubalja, a sada je oko 60 000 rubalja“ rekao je Gorin.

U skladu sa padom vrednosti rublje pada i tražnja za inostranim putovanjima, rekao je on i naveo da je tražnja za putovanjima u neke zemlje EU pala za 50 odsto, na Bliski istok za 25 odsto, a počela je da raste tražnja za domaće destinacije.

„Prvi put u našoj istoriji postalo je povoljnije putovati po Rusiji nego u inostranstvo“,rekao je on. Ali je dodao da je prerano govoriti da su ruski gradjani odustali od putovanja u Evropu mada je vremenski razmak izmedju početka prodaje i početka realizacije pojedinih tura smanjen sa nekadašnjih dva meseca na svega tri nedelje.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com