Putin po 14. put odgovarao na pitanja građana

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas je po 14. put odgovarao na pitanja građana, tom prilikom izjavio je da je ruska ekonomija trenutno u „sivoj“ fazi.

putin

Na pitanje da li je stanje u ruskoj ekonoimiji crno ili belo Putin je odgovorio: „U ruskoj privredi je sada siva faza, ali je trend pozitivan“.

On je istakao da su ruske državne rezerve vraćene na nivo iz 2014. godine, kao i da će ove godine pad BDP-a iznositi 0,3 odsto, dok će 2017. ekonomija zabeležiti rast od 1,4 odsto.

„Glavno je kako obezbediti priliv investicija, povećati efikasnost i podići prihode stanovništva. Vlada sada razmišlja o tome“, rekao je ruski predsednik i konstatovao da je kriza najviše pogodila automobilsku industriju.

Takođe, Putin je pozvao građane da ne idu na odmor u Turskoj.

„Na jugu Turske je faktički rat u toku. Teroristički napadi se dešavaju skoro svake nedelje. Gde su garancije za bezbednost naših građana?“, rekao je ruski predsednik i dodao da je Ankara ostaje prijatelj Moskve, ali da postoje problemi sa određenim političarima.

O „Panama pejpersu“: „Znamo da se tamo nalaze saradnici američkih zvaničnih institucija. Prvo su napisali članak, i gde se pojavio… u Sueddeutsche Zeitung, a Sueddeutsche Zeitung ulazi u medijski holding koji pripada američkoj korporaciji Goldman Saks, tj, svuda štrče uši nalogodavaca, koje čak i ne crvene. Ne treba od njih očekivati nikakvo pokajanje“,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com