Putin: Unuk Lenjinovog i Staljinovog kuvara?

Dakle, svaki ruski novinar koji nešto znači ovih predizbornih dana je napravio intervju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ali dokumentarni film Andreja Kondrašova „Putin“, koji se može videti na ruskim društvenim mrežama, a navodno je nastao pre nego što je Kondrašov, inače novinar državne televizije, postao sekretar Putinovog izbornog štaba, reklamira se otkrićima iz Putinovog života, o kojima dosad niko nije čuo.

Na primer, da mu je deda do 1917. godine radio u jednom poznatom petrogradskom restoranu, a posle 1917. je postao kuvar Vladimiru Iljuču Lenjinu, a onda i Josipu Visarionoviču Staljinu!

Zanimljivo da ruski predsednik nema vlastiti nalog na društvenim mrežama nego je ovaj dokumentarni film razmešten na nalozima poznatog televizijskog voditelja Dmitrija Kiseljova na ruskim društvenim mrežama Jednoklasnjiki i Vkontakte.

Ovo je drugi put u kratkom vremenskom razmaku da se profesija kuvar dovodi u vezu s ruskim predsednikom. Nedavno je specijalni američki tužilac Robert Miler optužio 13 ruskih državljana da su se mešali u američke predsedničke izbore. Glavni medju njima je Jevgenij Prigožin, vlasnik dva elitna restorana u Sankt Peterburgu, koga zovu „Putinov kuvar“.

Prema anketama javnog mnenja, drugoplasirani na ruskim predsedničkim izborima, koji se održavaju 18. marta, biće kandidat komunista Pavel Grudinjin. Anketa obavljena 4. marta Grudinjinu daje 7,1% glasova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com