Putin više neće trošiti pare na popravljanje imidža na Zapadu

Kremlj neće produžiti istekli ugovor sa američkom PR agencijom Ketchum koja je dosad radila na imidžu Rusije u inostranstvu, rekao je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kremlj je veoma zadovoljan saradnjom sa agencijom Ketchum, ali i zbog potrebne štednje, ali pre svega zbog aktuelne informacione histerije i rata smatra da napori za popravljanje imidža ne bi dali očekivane rezultate. Peskov je podvukao da to ne znači da će Rusija prekinuti da radi na svom imidžu i da se trudi da svoja vidjenja stvari plasira u drugim državama.

Kako piše ruski list Vedomosti, pozivajući se na publikaciju ProPublica, Kremlj je usluge agencije Ketchum korstio od 2006. godine, a Gazprom eksport od 2007. godine. Rusija je za usluge ove agencije od 2006. do 2012. godine platila 23 miliona dolara, a Gazprom 17 miliona dolara. Od decembra 2013. godine do maja 2014. godine, uključujući tu i poslove oko Olimpijade u Sočiju, Ketchum je od Rusije dobio 1,5 milion dolara, a za period od maja do kraja novembra 2014. godine 773.000 dolara.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com