Rusi traže izmeštanje sedišta UN-a iz Amerike

Poslanik vladajuće Jedinstvene Rusije Vjačeslav Nikonov predložio je u ruskoj Dumi da se pokrene inicijativa za izmeštanje sedišta Ujedinjenih nacija iz Sjedinjenih Američkih Država u neku drugu zemlju, prenosi RIA novosti.

UN

„Svet se menja, i sa njim moraju da se menjaju i Ujedinjene nacije. Reforme su neophodne! One moraju da odražavaju sliku rasta novih centara moći – naših partnera u BRIKS-u. Pre svega mislim na Indiju – treću svetsku ekonomiju i za 7-8 godina najmnogoljdniju zemlju na planeti. Zatim Brazil – šestu svetsku ekonomiju koja ima više od 200 miliona stanovnika i Južnoafričku Republiku – najveću afričku zemlju“, rekao je Nikonov.

Prema njegovim rečima, sedište UN-a ne bi trebalo da bude u „zemlji koja je uvela nelegalne sankcije polovini čovečanstva u proteklih 20 godina“.

„Zašto Njujork? Dalek i skup. Zašto ne bi matematički izračunali koje je mesto na planeti najmanje udaljeno od svih 193 država članica“, kazao je Nikonov.

One thought on “Rusi traže izmeštanje sedišta UN-a iz Amerike

  • 21. okt. 2015 at 21:15
    Permalink

    Kome god da je ovo palo na pamet, 100% je u pravu. Zašto bi delegacije svih zemanja prelazile okean prilikom zasedanja? Carski 😀

    a i uticaj SAD na tu instituciju je očigledan, dok je uticaj te institucije na SAD beznačajan.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com