Ruske agencije organizacijom putovanja u Egipat ne krše zakon

Ruski građani koji baš ne mogu bez odmora u Egiptu dobili su medijsku podršku pravnika.

Šarm el Šeik

Za list gazeta.ru predstavnici nekoliko ruskih advokatskih kancelarija su izrazili čuđenje zbog pretnje Federalne agencije za turizam (Rosturizam) da će se obratiti pravosudnim organima ukoliko se turističke agencije budu oglušivale o PREPORUKU iz ukaza predsednika Ruske Federacije da se uzdrže od organizacije putovanja u Egipat, kako direktnih tako i preko trećih zemalja dok traje zabrana aviosaobraćaja Rusija – Egipat i do konačnog razjašnjenja okolnosti tragedije koja je nad Sinajem zadesila ruski avion sa 224 putnika 31. oktobra.

Čak i ako bi Ruska Federacija takvu zabranu ozakonila, ona se ne bi odnosila na strane turističke agencije, napomenuli su pravni stučnjaci za gazeta.ru. Taj list navodi da se na sajtovima nekih turističkih agencija i posle pretnje Rosturuzma i dogovora sa agencijama o kojima je Rosturizam izdao saopštenje može naći egipatska ponuda, koja se realizuje, na primer, preko Izraela.

Egipat je najpopularnija inostrana destinacija među ruskim turistima. Ka egipatskim destinacijama usmerena je petina svih putovanja ruskih građana u inostranstvo, iz turističkih razloga. Samo za predstojeće novogodišnje praznike bilo je prodato oko 150.000 aranžmana za tu zemlju. Tim klijentima sad ruske agencije nude zamenu, ali, smatra se, cenom i klimom neadekvatnu egipatskoj ponudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com