Adriatic Minorityco preuzima akcije Imleka i Bambija

Prošle nedelje osnovane firme Adriatic Minorityco 001 i Adriatic Minorityco 002 objavile su da nameravaju da preuzmu akcije koje nisu u vlasništvu Danube Foods Group-e (DFG), većinskog vlasnika, u kompanijama Imlek i Bambi.

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Beogradske berze, navodi se da Adriatic Minorityco 001 zajedno sa DFG i dve strane kompanije, Adriatic BidCo B.V. iz Holandije i Diandra Corporation N.V. sa karipskog ostrva Kurakao, želi da otkupi 19,56 odsto akcija Imleka. DFG je vlasnik preostalih 80,04 odsto akcija. Ponuđena cena nije saopštena.

U slučaju Bambija, Adriatic Minorityco 002 ponudu opet upućuje zajedno sa Adriatic BidCo B.V. i Diandra Corporation N.V, ali je ovaj put umesto sa DFG-om sa Imlekom. Adriatic Minorityco 002 u Bambiju želi da kupi 34,04 odsto akcija, a preostalih 65,96 odsto akcija, pogađate, poseduje Imlek. Ponuđena cena nije saopštena.

U oba slučaja kompanije Adriatic Minorityco 001 i 002 se obavezuju da će u roku od 15 dana podneti zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za objavlјivanje ponude za preuzimanje i objaviti ponudu za preuzimanje odmah nakon prijema rešenja Komisije u jednim dnevnim novinama koje se redovno distribuiraju na celoj teritoriji Republike Srbije.

Obaveštenja o nameri preuzimanja potpisuje, po punomoćju, Miloš Jakovljević.

Kompanije Adriatic Minorityco 001 i 002 su osnovane 28. januara sa novčanim kapitalom od po 100 dinara. Sedište im je u Resavskoj 28, a direktorka obe kompanije je Nina Banković.

Podsetimo, Danube Foods Group je objavila da je za 575 miliona evra preuzma investicioni fond Mid Europe Partners.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com