Aerodrom „Nikola Tesla“ spreman za letove u SAD

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, otvaranjem službenog „D“ prolaza, spreman za letove ka SAD, kao i da će za te potrebe kompanija „Er Srbija“ zaposliti još 150 ljudi.

Vućić

Vučić je, u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, svečano otvorio pomenuti prolaz za prelazak vozila u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma, koji je jedna od tri ključne tačke kada je reč o bezbednosti za letove ka SAD.

On je rekao da je ovaj objekat bio najveća slabost u bezbednosnim kontrolama, jer se, kako je objasnio, mere bezbednosti pooštravaju na letovima ka SAD.

Prema njegovim rečima, prekookeanski letovi zahtevaju najstrože kontrole, uz korišćenje specifičnih bezbednosnih sistema.

Premijer je ujedno ukazao na to da će „Er Srbija“ zaposliti dodatno kabinsko osoblje, oko 120 radnika, kao i 30 pilota za potrebe letova ka SAD.

Vučić je, takođe, najavio da će uskoro iz Indije stići i prvi širokotrupni avion „erbas A 330“, kojim će se leteti za SAD, i izrazio nadu da će do kraja naredne godine Srbija uzeti još jedan širokotrupni avion.

Beogradski aerodrom je dobro poslovao uprkos merama fiskalne konsolidacije, naveo je on.

Zadovoljni smo njegovim profitom i zaradom jer u budžet uplaćuju više nego ikada, rekao je premijer, uz napomenu da će profit ovog aerodroma iznositi više od 20 miliona evra.

Vučić je istovremeno konstatovao da vazdušna luka u Beogradu više nema konkurenciju u regionalnom saobraćaju i aerodromima.

On je najavio da će se ulagati još više sredstava za privlačenje putnika i turista u Srbiju, posebno iz okruženja, a cilj je da se za to osposobe i aerodromi u Nišu i Lađevcima kod Kraljeva.

Mihajlović je podsetila na to da je otvaranje „D“ prolaza bio jedan od najvažnijih uslova da bi aerodrom u Beogradu imao letove za SAD.

Aerodrom je spreman da krene sa direktnim letovima ka toj destinaciji, pri čemu će Srbija biti jedina zemlja u regionu odakle će se leteti za SAD, naglasila je ona.

Mihajlović je, takođe, iskazala nadu da će broj putnika na beogradskom aerodromu narednih godina biti u stalnom porastu.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević preneo je da su za radove na „D“ prolazu bile angažovane samo domaće kompanije, uz napomenu da je reč o investiciji Aerodroma.

Prema njegovim rečima, ovaj prolaz, koji je bio sistemski problem, urađen je za četiri meseca.

Vlaisavljević je podsetio na to da će u ovoj godini Aerodrom „Nikola Tesla“ imati profit u iznosu više od 2,6 milijardi dinara, dodajući da su prošla, ali i ova godina, najbolje u istoriji ovog aerodroma.

Novi objekat sa savremenom tehnologijom, ukupne površine 340 kvadratnih metara, gostima su predstavili Vlaisavljević i direktor za bezbednost Vladimir Mićić.

Vrednost radova iznosi približno 50 miliona dinara, pri čemu „D“ prolaz sada ima savremenu kontrolu pristupa sa video-nadzorom, protivdiverzionu kontrolu i barijere na pristupnom putu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com