Ambasada SAD: Kirbi nije rekao da Petrović iznosi pare iz države za Vučića

Ambasada SAD saopštila je da ambasador Majkl Kirbi nije izjavio ono što mu se pripisuje u objavljenom transkriptu razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, prenosi B92.

kirbi

„Ambasador Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje u navedenom razgovoru“, piše u kratkom odgovoru Ambasade na upit B92.

U transkriptu, čiju je autentičnost potvrdio Bojan Pajtić, lider DS kaže da ga je Kirbi obavestio da „Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra“.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da MUP i BIA nikada nisu prisluškivali ni Pajtića ni Lidiju Udovički i ocenio da je u pitanju „kampanja rušenja Aleksandra Vučića“.

Oglasio se i direktor EMS Nikola Petrović, koji je najavio krivičnu prijavu „ili protiv sebe, ili protiv Lidije Udovički“.

„Ako je istina da su takav razgovor vodili i ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u transkriptu, zahtevam da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje sam navodno to tražio kako bih mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe. U suprotnom, ja ću podneti prijavu protiv gospođe Udovički za krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela“, naveo je Petrović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, spreman je i da ide na poligraf.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com