Antić: Petrović nije imao nikakav uticaj na izgradnju vetroparkova

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je projekat izgradnje vetroparkova vođen apsolutno u skladu sa procedurama i zakonom i da su pravila igre za investitore jasna.

Antić je na konferenciji za novinare precizirao da su zakonska rešenja jasna i da investitorima daju punu sigurnost poslovanja u Srbiji i onemogućavaju bilo kakvo „administriranje“ ministarstava ili preduzeća.

Direktor Elektromreže Nikola Petrović nije imao nikakvog ličnog uticaja na vođenje ovog projekta, precizirao je Antić.

On je dodao da je jedini dokument koji bi eventualno mogao da bude predmet zolupotreba, građevinska dozvola koju je izdao pokrajinski sekretarijat i to je, kako je naglasio, jedini dokument koji ostavlja prostor za razgovor o korupciji.

Ministar je ocenio da je polemika nastala ovim povodom u javnosti loš pokušaj da se fabrikuje afera i da su sve optužbe već demantovali ključni akteri.

Niko od onih koji se pominju kao navodni akteri afere nije mogao da utiče na bilo koju fazu u tom poslu, što se odnosi i na direktora JP „Elektromreža Srbije“(EMS) Nikolu Petrovića, rekao je ministar.

Reč je o izuzetno značajnom projektu koji se ne sme više provlačiti kroz blato, poručio je Antić.

On je dodao je da je EMS bez dileme jedno od najboljih javnih preduzeća koje uplaćuje najveću dividendu u budžet Srbije i da se nalazi u ozbiljnom investicionom ciklusu. Prema njegovim rečima, radi se o preduzeću koje zaslužuje najveće ocene i pohvale kojih je u javnosti malo ili ih uopšte nema.

Petrović je izjavio da se sve radilo po zakonu, napomenuvši da ne poznaje Lidiju Udovički kao i da samo EMS može biti zakonski investitor 400-kilovatnog postrojenja.

Direktor Kontinental vinda Ana Brnabić rekla je da njoj nije poznato ko se u ime firme obraćao američkim kongresmenima i da može da garantuje da ova firma nema nikakve veze sa tim pismom.

Podsetimo, transkript razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, koja je sestra ministarke Kori Udovički i osoba u medijima dovođena u vezu sa „reketiranjem Srbije“, osvanuo je na sajtu Teleprompter.

U transkriptu je, između ostalog, navedeno i da je Bojan Pajtić prepričao razgovor koji je vodio sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, koji ga je „obavestio da Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com