Beograd: Novogodišnja noć uz Lepu Brenu, Tropiko bend i Stivena Sigala

Novogodišnji program na centralnoj bini isped Narodne skupštine trajaće četiri dana, od 29. decembra do 1. januara, zbog čega se očekuje veliki broj turista u srpskoj prestonici, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru gradski menadžer i predsednik Odbora za organizaciju manifestacije „Beogradska zima” Goran Vesić.

Stiven Sigal

„„Blaža i kljunovi” i „Miligram” će nastupiti 29. decembra, 30. „Van Gog” i Željko Joksimović, 31. „Tropiko bend”, Stiven Sigal sa svojim bendom i Lepa Brena, a 1. januara će pevati Svetlana Ražnatović. Verujemo da je program veoma atraktivan, da će privući veliki broj turista iz regiona i da će to biti razlog da turisti u Beogradu ostanu duže nego što je do sada bio slučaj, dva ili tri dana. Imaćemo priliku da uživamo i na pravi način dočekamo Novu godinu, ali to će i biti prilika da grad zaradi više jer je doček Nove godine investicija, a ne trošak“, istakao je Vesić izrazio uverenje da će to biti najbolji doček na ovim prostorima, čime će Beograd moći da se ponosi.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da je prošle godine u Beogradu bilo gotovo 60.000 turista, dok je oko 20.000 Beograđana prisustvovalo različitim manifestacijama.

„Grad Beograd je prema našim procenama ukupno zaradio oko 17 miliona evra, u šta se ubraja i zarada restorana, hotela, a ta suma je veća i ide preko 20 miliona jer postoji jedan broj turista koji se ne prijavljuje. Za nas je turizam najbrže rastuća grana, mi od turizma živimo, i moramo da ulažemo u turističke događaje. Ako ulažemo u turističke događaje, imaćemo više turista i više ćemo zarađivati. Beograd će svake godine bolje dočekivati Novu godinu i imaćemo programe koji će sve duže trajati kako bismo privukli turiste da što više dana provode ovde“, naglasio je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com