Besplatno studiranje za decu palih boraca na 32 fakulteta

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će deca palih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca ubuduće moći besplatno da studiraju na 32 fakulteta u zemlji.

Vulin

Vulin je istakao da je to predviđeno memorandumom o saradnji, koji je danas potpisan sa dekanima fakulteta, i dodao da je Srbija ponosna na svoje borce i one koji su je branili i stvarali.

Ministar je napomenuo da je ovo deo našeg duga prema njihovim potomcima i porodicama i način da čitavom društvu pokažemo koliko nam je stalo i koliko cenimo njihovu žrtvu.

On je precizirao da studenti neće biti finansirani iz republičkog budžeta, već će sredstva za njihovo školovanje izdvojiti fakulteti iz sopstvenih prihoda.

Vreme je da narod i zemlja pokažu koliko im je stalo i koliko cene najveću moguću žrtvu onih koji su dali život za ovu zemlju, ukazao je Vulin i potvrdio da će se nastaviti sa sličnim akcijama koje pokazuju da ova zemlja poštuje ljude koji su je branili.

Ministar je naglasio i da će nakon usvajanja zakona o boračkoj zaštiti stipendiranje dece palih boraca i ratnih vojnih invalida postati obaveza.

Polazeći od želje da pruži najveći stepen zaštite deci palih boraca, ratnih vojnih invalida i deci boraca, očuva sećanje na stradale tokom oružanih sukoba i obezbedi dostojanstveno mesto u društvu za njihove potomke, Ministarstvo je u decembru prošle godine potpisalo memorandume o saradnji i sa 36 visokih škola strukovnih studija.

One thought on “Besplatno studiranje za decu palih boraca na 32 fakulteta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com