Bivši šef CIA-e zainteresovan za proširenje investicija u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR), sa kojima je razgovarao o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i novim investicijama.

Dejvid Petrus

Vučić je tokom susreta istakao da je politička stabilnost najvažnija za ekonomski rast, i dodao da će Srbija učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu.

General Dejvid Petrus, koji se nalazi na čelu KKR, čestitao je Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima, naglasivši da činjenica da je do nje došlo nakon sprovedenih reformi predstavlja značajan dokaz da je Srbija na dobrom putu.

On je istakao da je taj investicioni fond zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji, i izrazio nadu da će uskoro proširiti svoj investicioni paket, kako u Srbiji tako i u regionu.

Vučić je sa predstavnicima KKR razgovarao i o pronalaženju modela za rešenje nenaplativih kredita banaka u Srbiji, na kojem već rade zajedničke radne grupe Ministarstva finansija, Narodne banke i KKR.

General Petrus bio je vrhovni komandant američkih snaga u Afganistanu (USFOR-a), kao i vrhovni komandant Multi-nacionalnih snaga (MNF-I) za vreme okupacije Iraka. Od 6. septembra 2011. do 9. novembra 2012. godine obavljao je funkciju direktora CIA-e.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com