Cilj nove vlade dugoročni rast BDP-a, Železara Smederevo i RTB Bor

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će najvažniji zadaci nove vlade biti dobijanje četvrte i pete revizije aranžmana sa MMF-om, realizacija ugovora o Železari Smederevo i rešavanje sudbine Rudarsko topioničarskog basena Bor.

Vučić

Vučić je u intervjuu za list Blic naglasio da će aranžman sa MMF-om za obične građane značiti da smo na dobrom reformskom kursu, da smo napravili čvrst, stabilan temelj ekonomije, sa kojeg je moguć njen dalji razvoj.

Premijer je kao dugoročni cilj postavio rast BDP-a na godišnjem nivou, kumulativno uvek preko dva ili tri odsto, tako da 2020. godine može da se kaže da smo šest godina zaredom imali rast BDP-a.

To će značiti, dodao je on, da smo zahvaljujući teškim reformama i narodu koji je to prihvatio i razumeo, obezbedili zlatno doba za Srbiju.

Vučić je ukazao na to da EU procenjuje da će rast u Srbiji biti preko dva odsto, izrazivši očekivanje da će rast ići i do dva i po, a naredne godine i preko tri odsto.

Premijer je najavio je da će u novoj vladi biti najmanje šest novih ministara i dodao da je pitanje da li će sa nekim uopšte i početi pregovore o koaliciji.

Neki ljudi će nastaviti da rade svoj posao, a mnogi neće. Neki su radili dobro, neki drugi nisu, ali je uvek dobro da imate svežu krv, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com