Da li se zbog Beograda na vodi seče drveće u Savamali?

Radnici Grolit Rada danas su posekli jedno drvo koje se nalazi na jedinoj zelenoj površini u kvartu Savamala, iako je ranije rečeno da drveće neće biti sečeno.

„Gospođa iz firme Grolit Rad koja izvodi radove je slagala da se neće seći drveće, kao i predstavnik projekta Beograd na vodi koji nam je rekao da ovi radovi nemaju veze sa njihovim radnicima“, ističe se u saopštenju kluba Mikser House, ispred kojeg se nalazi park.

tabla

Na ograđenom prostoru postavljena je tabla o radovima, na kojoj se, pored imena kompanije Grolit Rad iz Ostružnice, ističe da je investitor radova Naftna industrija Srbije i da je reč o rušenju benzinske pumpe Travnička. Zbog čega je posečeno drvo koje se nalazi na zelenoj površini iza srušene benzinske pumpe još nije poznato.

Inače sama tabla ne zadovoljava odredbe Pravilnika o izgledu, sadržini i mestu postavljanja gradilišne table. Ovaj Pravilnik se, između ostalog, odnosi i upravo na „uklanjanje postojećeg objekta ili dela objekta“, a propisuje da sadržaj table mora da bude ispisan „na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom“, što nije slučaj.

Tabla ne zadovoljava i niz drugih odredbi Pravilnika: nema prikaza objekta u koloru na 1/3 površine table u gornjem levom uglu, nedostaju telefon i sajt investitora i projektanta, nije navedeno privredno društvo koje je izradilo tehničku dokumentaciju, a nema ni podataka o odgovornom projektantu, nedostaje ime lica koji vrši stručni nadzor, kao i druge koje se tiču samog izgleda.

Sudbina jedine zelene površine u naselju Savamala još nije poznata, kao ni sudbina same Savamale, a u vezi sa projektom Beograd na vodi.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com