Delegacija Srbije na godišnjoj skupštini Odbora guvernera MMF-a

Delegacija Republike Srbije, koju predvodi guverner Narodne banke Srbije (NBS) i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, prisustvovaće redovnoj godišnjoj skupštini Odbora guvernera MMF-a i grupacije Svetske banke, od 9. do 11. oktobra u Limi.

Tabaković

U saopštenju Narodne banke Srbije navodi se da će tokom godišnje skupštine predstavnici centralnih banaka i ministarstava finansija, zajedno sa predstavnicima privatnog sektora i ekspertima, razmatrati izglede globalne privrede, finansijska tržišta u svetu, kao i perspektive razvoja.

Delegacija Srbije vodiće razgovore sa predstavnicima MMF-a o tekućim i očekivanim makroekonomskim kretanjima u kontekstu ekonomskog programa Srbije podržanog aktuelnim stend-baj aranžmanom.

Sa predstavnicima grupacije Svetske banke, razgovori će se voditi u vezi sa sprovođenjem novog programa saradnje pod nazivom „Okvirna strategija partnerstva sa Republikom Srbijom, za period 2016 – 2020“.

Godišnja skupština predstavlja priliku i za bilateralne susrete delegacije Srbije s rukovodiocima finansijskih institucija i korporacija, investitorima i drugim zainteresovanim partnerima radi upoznavanja sa mogućnostima ulaganja u Srbiju, ekonomskim potencijalom i reformama koje se sprovode u cilju privlačenja stranih direktnih investicija, ističe se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com