Demontirana benzinska pumpa pored Geozavoda

Benzinska pumpa, koja se nalazila na jedinoj zelenoj površini u beogradskom kvartu Savamala, danas je demontirana, a prostor koji se nalazi između Geozavoda i kluba Mikser House je ograđen.

Savamala

Kako je saopštio Mikser House, na ograđenom prostoru nema table sa osnovnim podacima o radovima.

„Radnici nam već dva dana govore da se uređuje park, što bi bilo lepo, ali su danas studentkinju obližnje Akademije za diplomatiju i bezbednost zamolili da pomeri auto kako bi se poseklo drveće koje smeta izgradnji parking garaže na dva nivoa“, piše na zvaničnoj stranici Mikser House-a.

Oni dodaju da su kontaktirali sve nadležne institucije i da „nijedna nije obaveštena o ovom projektu“.

Još nije jasno šta će se dogiditi sa kvartom Savamala, tačnije onim delom u kojem se nalaze ugostiteljski i kulturno-umetnički objekti, a u vezi sa izgradnjom elitnog naselja Beograd na vodi.

Krajem prošle godine Nemanja Petrović, pomoćnik predsednika Opštine Savski venac, za B92 je rekao: „Sa projektom Beograda na vodi ni nama nije baš najjasnije šta će se dogoditi sa delom Savamale.“

S druge strane, gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević je za Novosti rekao, uz priznanje da to nije uža oblast njegovog delovanja, da projekat Beograd na vodi prema njegovim saznanjima ne obuhvata rušenje Savamale.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com