Dodikova sporna vila u Beogradu, vredna 5.000 evra mesečno

Velika prašina digla se u susednoj Bosni i Hercegovini zbog privođenja vlasnika i nekoliko bivših zaposlenih u Pavlović banci, a u kontekstu kredita datog predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. I iz te prašine isplivali su mnogi interesantni podaci, poput onog da Dodik u Beogradu izdaje nekretninu za 4.700 evra mesečno.

Milorad Dodik

No, krenimo od početka. Prošle nedelje su uhapšeni Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, Petar Lazić, bivši direktor, Ljiljana Garić, bivša referentkinja za obradu kredita i Blago Blagojević, koji se spominje kao Pavlovićev saradnik. Oni su osumnjičeni za pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, ovlašćenje i falsifikovanje službene isprave, a u svemu tome je kao sporan označen i kredit dat Dodiku, za koji nadležni tvrde da ne postoji dokumentacija.

Međutim, Dodik je sinoć, na vanrednoj konferenciji za medije, doneo papir za koji tvrdi da je ugovor između Pavlović banke i njega, kao fizičkog lica, zaključen 14. maja 2007. godine.

„Tu je i ugovor o oročavanju depozita, kao garancije za kredit, a tome je prethodila odluka Nadzornog odbora banke. U odluci za određivanje pritvora tvrde da upravo ta tri dokumenta nemaju“, rekao je Dodik i dodao da nije istina da taj kredit nije vraćao.

Upravo tu, Dodik je izneo zanimljivu informaciju o kupovini nekretnine u Beogradu.

„Kupio sam nekretninu u Beogradu, izdao je i za nju dobijam 4.700 evra mesečno, a gotovo celi iznos ide za otplatu kredita“, objasnio je Dodik i pozvao „tužioce i stručnjake“ iz Sarajeva da dođu u Banjaluku da uzmu izjavu od njega, jer se on u Sarajevu „ne oseća sigurno i tamo ne ide“.

Milorad Dodik je još precizirao i da kamate na kredit koji je 2007. godine uzeo u Pavlović banci iznose 50.000 konvertibilnih maraka (oko 25.000 evra) godišnje.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com