Dosta je bilo: Kako grad Beograd deli pare medijima

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ tvrdi da premijer Srbije Aleksandar Vučić krši zakon i obavezu o izlasku države iz medija odlukom da četiri milijarde budžetskih dinara dodeli medijskim servisima RTS i RTV.

dosta je bilo

Taj pokret skreće pažnju i na sastav komisije koja bi trebalo u gradu Beogradu da odluči o raspodeli 45 miliona dinara za projektno finansiranje medija.

„Među pet članova, čija je imena objavila Uprava grada Beograda, nema ni jednog predstavnika medija koji je kritički pisao o koruptivnim poslovima gradonačelnika, ali su tu zato novinarke jutarnjih programa RTS-a i Pinka i to u svojstvu ‘medijskih eksperata’. Takođe, nema ni jednog predstavnika velikih i reprezentativnih novinarskih udruženja, ali su tu zato čak dva predstavnika udruženja sportskih novinara grada“, navodi se u saopštenju pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ i dodaje da se ovakvim izborom članova komisije dovodi u pitanje suština procesa projektnog finansiranja medija i otvara mogućnost da, posle Niša i Kragujevca, i u Beogadu budžetski novac dobiju samo mediji bliski Srpskoj naprednoj stranci.

Inače, članovi Komisije koja u gradu Beogradu treba medijima da raspodeli 45 miliona dinara su: Dalila Ljubičić, izvršna direktorka Asocijacije medija, Aleksandar Simić, urednik sportske rubrike televizije Studio B, Jovan Sekulić, sportski novinar Večernjih novosti, Ana Stamenković, novinarka informativnog programa RTS-a i Svetlana Aleksić, voditeljka Jutarnjeg programa TV Pink.

Prijave na ovaj konkurs mogle su se podnositi od 4.septembra do 4.oktobra ove godine.Odluka o raspodeli sredstava donosi se u roku od 90 dana od dana zaključenja  konkursa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com