Dosta je bilo: Vučić odobrio bezakonje u poljoprivredi

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je srpskog premijera Aleksandra Vučića da je odobrio bezakonje u poljoprivredi.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sve lokalne samouprave u Srbiji dobile su zadatak da legaluzuju dosadašnju uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Prevareni su svi poljoprivrednici koji su čekali zvaničnu licitaciju, jer je država odlučila da svuda ozakoni uzurpatore, zakon siledžijstva i da suspenduje legalne procedure.

Vlada je 11. marta donela zaključak koji je potpisao generalni sekretar Novak Nedić, a kojim se lokalnim samoupravama preporučuje da sa uzurpatorima poljoprivrednog zemljišta sklope ugovore i naplate im naknadu za korišćenje „po osnovu vansudskog poravnanja u iznosu prosečne cene zakupa“ u Srbiji ili u Vojvodini. Legalizacija uzurpatora trajaće cele poljoprivredne 2015-2016. godine, stoji u zaključku Vlade.

Vučić je ovim na velika vrata uveo bezakonje u poljoprivredu, ozvaničio koruptivne metode svog vladanja i zakon sile. Posle ovakvog poteza zaista ne ostaje ništa od pravnog okvira države, jer će zemljište pripasti onima koji su svesno kršili zakon, a na osnovu tajnih dogovora verovatno znali da će im to biti oprošteno.

Prve žrtva ovakvog siledžijskog ponašanja bili su paori u okolini Sombora koji su i uhapšeni jer su se suprotsavili uzurpatorima. Vučić je omogućio svima koji krše zakon da obrađuju državno zemljište, a one koji su se tome suprotstavili poslao na robiju.

Pokret Dosta je bilo snažno se zalaže za uvođenje reda u državu i poštovanje zakona. Zahtevamo da se zaustavi razgradnja pravnih procedura od kojih imaju koristi samo Vučićevi tajkuni i poslovni prijatelji.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com