Državi važno da ima profitabilnu aviokompaniju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za Srbiju veoma važno da ima stabilnu i profitabilnu aviokompaniju i da Er Srbija beleži pozitivne rezultate u svim segmentima.

zorana

Mihajlović je prilikom obilaska sedišta Er Srbije rekla da rezultati poslovanja te aviokompanije za prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti prošlogodisnji period, pokazuju rast veći od 25 odsto – u prevozu putnika, tereta, zapošljavanja i u ostalim oblastima.

Nijedna brojka ne govori da je došlo do bilo kakvog pada, naprotiv, svuda imamo rast, rekla je Mihajlović i dodala da beogradski Aerodrom Nikola Tesla ne daje olakšice samo Er Srbiji, veći svakoj kompaniji koja ispuni određene kriterijume.

Ona je istakla da zbog toga ne vidi probleme u bilo kakvoj vrsti olakšica i da je državi važno da ima stabilnu nacionalnu aviokompaniju koja pravi prihod, dobit i ima trend rasta.

Ono što mi stalno zaboravljamo jeste šta smo imali pre Er Srbije, odnosno kakvu smo aviokompaniju imali. Ta kompanija nije poslovala na održiv način, bila je u gubicima i u ozbiljnim problemima i bez ikakvih rezultata, dok sada imamo kompaniju koja svakoga dana i meseca pravi određene korake napred, naglasila je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com