DS: Vlada krije stvaran broj nezaposlenih

Broj nezaposlenih u Srbiji za 200.000 je veći nego što aktuelni režim prikazuje, pokazuje izveštaj Fiskalnog saveta, što svako može videti i osetiti, zbog čega će Demokratska stranka, po dolasku na vlast, odlučnim merama ekonomske politike odmah početi da smanjuje tu brojku, rekao je ministar privrede Vlade u senci DS dr Ivan Stefanović na konferenciji za medije.

DS

On je istakao da su spinovani mnogi ekonomski podaci, među kojima i broj nezaposlenih, nivo investicija, rast nacionalnog prihoda, te da ekonomske mere ne vode državu u dobrom smeru već „da taj brod plovi u pogrešnom pravcu“. Kako je precizirao, „po podacima Zavoda za statistiku stopa nezaposlenosti je 17,4 odsto što bi bilo čak 10 odsto niže nego pre 4 godine i značilo bi da je 200.000 ljudi našlo posao. Svi vrlo dobro znamo i vidimo da to nije tačno, a Fiskalni savet je to potvrdio“, kazao je Stefanović. On je naveo i da su investicije, kako domaće tako i strane, duplo niže nego u poslednjem mandatu vlade DS, kao i da je Srbija jedna od tri zemlje Jugoistočne Evrope koja nije vratila rast nacionalnog dohotka na nivo od pre izbijanja ekonomske krize.

Za taj povratak, investicije bi, prema podacima EBRD, trebalo da budu dve milijarde veće nego što je sada slučaj, istakao je Stefanović. On je u loše ekonomske poteze aktuelnog režima ubrojao i odsustvo bilo kakvih poreskih olakšica pri zapošljavanju armije nezaposlenih, posebno mladih ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com