DSS i Dveri: Vlada da poništi odluku o prodaji Telekoma

Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri osudili su u zajedničkom saopštenju odluku srpske Vlade da pokrene inicijativu za privatizaciju Telekom Srbije.

dss

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Odluka Vlade Srbije da pokrene proces prodaje Telekoma Srbije štetna je za državu Srbiju, njene građane i nastavak je vođenja ekonomske politike po diktatu Međunarodnog monetarnog fonda.

Skandalozno je da je Vlada Srbije ostala gluva i nema na upozorenja DSS i Pokreta Dveri, stručnjaka i sindikata da je prodaja kompanije ekonomski i socijalno neopravdana, štetna za naučno-tehnološki razvoj Srbije i da nosi velike bezbednosne rizike.

Ne postoji nijedan ekonomski razlog da se proda kompanija koja je u 2013. godini ostvarila 15,3 milijardi dinara profita, investirala u razvoj 14 milijardi dinara, otplatila kredit od 200 miliona evra i 5,5 milijardi dinara uplatila u budžet Srbije. Eventualna prodaja bi dovela do masovnog otpuštanja radnika, o čemu svedoči i iskustvo iz regiona gde je oko 50 odsto zaposlenih u kompaniji dobijalo otkaz. Preorijentacija stranog vlasnika na svoje podizvođače i dobavljače ostaviće i domaće firme bez posla i dovesti do otpuštanja velikog broja inženjera i tehničara koji danas u tim srpskim firmama rade.

Zahtevamo od Vlade Srbije da poništi odluku o pokretanju prodaje „Telekoma Srbija“, a predsednika Srbije Tomislava Nikolića pitamo da li će podneti krivičnu prijavu protiv sadašnjeg predsednika Vlade Aleksandra Vučića, kako je to zbog prodaje Telekoma učinio 2011. godine protiv tadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića.

Upozoravamo Vladu da će, ukoliko od prodaje Telekoma ne odustane, Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri organizovati veliki narodni protest protiv ove privatizacije, ali i prodaje EPS, poljoprivrednog zemljišta i najznačajnih državnih resursa, jer bi tako građani Srbije postali kmetovi u sopstvenoj državi.“

Podsetimo, Vlada Republike Srbije usvojila je na jučeršnjoj sednici Zaključak kojim se pokreće inicijativa za privatizaciju Telekoma Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com