DSS: Najveći uspeh Vlade Srbije – mostić dužine 24 metra

Nema jasnijih i verodostojnijih dokaza o neuspešnosti politike i rezultata srpske Vlade i njene nesamostalnosti od svečanog otvaranja mostića u opštini Koceljeva i prikazivanja ishoda revizije aranžmana Srbije i MMF-a, navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

vučić

„Predsednika vlade bilo koje normalne i uspešne države bila bi sramota da se medijski promoviše otvaranjem mostića dužine 24 metra i kačenjem na vrat „čika Slavka“ i dece koja su prvog školskog dana, umesto u školu, dovedeni da mu se poklone na tom grandioznom – 24 metara dugom građevinskom objektu“, navodi se dalje u saopštenju.

Isto tako, ističe DSS, predsednika vlade bilo koje normalne i uspešne države, koji ima makar minimalno osećanje socijalne pravde i pravičnosti, bilo bi sramota da se hvali rezultatima postignutim na planu stabilizacije javnih finsija i pozitivnom ocenom MMF-a, koji su ostvareni beskrupuloznom pljačkom penzionera i osiromašenjem građana.

„MMF je sa svoje strane, pozitivno ocenjujući rezultate srpske Vlade u sferi fiskalne konsolidacije i ističući jedinu zamerku da Vlada sporo sprovodi privatizaciju državih preduzeća, potvrdio da dirigujući srpskom Vladom želi da ostvari dva cilja: zaštitu poverilaca kojima Srbija duguje i privrednu kolonizaciju Srbije, kojom će da joj se trajno oduzme sloboda i mogućnost ekonomskog oporavaka“, smatra DSS.

Pri tome, ne libeći se da demonstrira politikantstvo i ne krijući nekompetentnost, MMF je podigao naviše, na čitavih 0,5 odsto, svoje ranije procene rasta bruto društvenog proizvoda Srbije, čime se ne manje nekompetentna Vlada Srbije posebno hvali. I najvećem laiku je jasno da u okolnostima kada je zbog poplava i uticaja na proizvodnju električne energije, u rudarstvu i poljoprivredi, prethodne godine zabeležen pad BDP od 2 odsto, rast PDV od 0,5 odsto u ovoj ne potvrđuje oporavak privrede, već nastavak recesije i loših privrednih rezultata, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com