Džonson elektrik će postati najveća fabrika u Srbiji

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i rukovodstvo kompanije Džonson elektrik potpisali su danas u Nišu Memorandum o razumevanju, kojim su predviđene dalje investicije u iznosu od 50 miliona evra i zapošljavanje dodatnih 2.400 radnika.

džonson

Memorandum su u ime kompanije Džonson elektrik d.o.o. potpisali direktor Markus Šmic, potpredsednik te kompanije za Evropu Ostin Vang i zastupnik Džonson elektrika Loran Kardona, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tom prilikom istakao da će to za nekoliko godina biti najveća fabrika u Srbiji, uz napomenu da je ovo za građane Niša prva velika i dobra vest posle mnogo godina, kao i da će ih biti više u narednom periodu.

On je naglasio da je posebno srećan zbog toga što je ta kompanija izabrala Srbiju i Niš kao mesto gde će otvoriti pogon, dodavši da je zadovoljan i time što je Vlada Srbije u tome učestvovala i uložila 6.750.000 evra.

Prema njegovoj oceni, pozitivno jeste i to što je Džonson elektrik uspostavio saradnju sa Tehničkom školom i Univerzitetom u Nišu, pri čemu će se i u narednom periodu raditi na razvoju saradnje privrede i obrazovanja.

Vučić je ukazao na to da će se nastaviti sa investicijama ne samo u Nišavskom, već i u Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.

Potrebni su nam projekti, a novca za investicije imamo, ponovio je on, poručivši istovremeno da Vlada Srbije nijedan dan nije kasnila sa svojim obavezama u aranžmanu sa Džonson elektrikom.

Ova kompanija se bavi proizvodnjom motora, zavojnica, prekidača, fleks krugova i mikroelektronike. Prvi ugovor sa Vladom Srbije potpisala je krajem 2013. godine, a koji je podrazumevao investiciju od 15 miliona evra, zgradu površine 10.000 kvadratnih metara i zapošljavanje do 1.000 radnika do sredine 2016. godine.

Džonson elektrik je globalna kompanija sa sedištem u Hong Kongu i zapošljava više od 30.000 ljudi u više od 30 zemalja sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com