Er Srbija primer, treba da smo zahvalni

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Er Srbija dobar primer kako se mladima pruža mogućnost da se zaposle.

zorana

„U momentu kada je nastajala Er Srbija, pre dve godine, bilo je samo četiri odsto zaposlenih ispod 30 godina starosti, dok ih je danas 30 odsto“, izjavila je Mihajlovićeva tokom obilaska sedišta Er Srbije na Novom Beogradu, prenosi Tanjug.

Ona je podsetila da se 26. oktobra navršavaju dve godine postojanja Er Srbije i da su Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ponosni na rad Er Srbije.

„Svi, kao građani, treba da budemo ponosni kako posluje i kakve rezultate ima Er Srbija“, kazala je Mihajlovićeva ističući da Er Srbija ove godine nastavlja da beleži rast prihoda, kao i rast prevoza putnika i robe.

Ona je naglasila da Er Srbija, kao i beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, imaju trend rasta i da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Er Srbije razgovarali o budućnosti srpskog avio-prevoznika i šta će se raditi u narednom periodu.

Mihajlovićeva je kazala da Er Srbija, kao uspešna kompanija, pokazuje kako mladi mogu da se zaposle.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je kazao da je uspeh Er Srbije najbolji primer toga šta može da se postigne kada se radi timski i zahvalio na podršci ministarki Mihajlović i tom ministarstvu u celini.

„To je najbolja poruka – kada smo složni nema šta ne možemo da uradimo“, poručio je Kondić. On je rekao da će Er Srbija na kraju 2015. imati veći prihod nego prošle godine.

„Videćemo brojke letnje sezone, kada bude završena i sigurno ćemo biti u profitu i bolji nego prošle“, rekao je Kondić odgovarajući na pitanje novinara. On je kazao da je letnja sezona bila „neverovatna“ i da su sve brojke bile rekordne.

„Popunjenost kabine, od poslednje nedelje u julu do druge sedmice u avgustu, bila je veća od 93 odsto, tako da su rezultati bili bolji nego što smo očekivali“, kazao je Kondić.

On je rekao da su ove letnje sezone uvek bili puni letovi aviona Er Srbije ka hrvatskom primorju – Split, Dubrovnik i Pula, kao i da će letovi ka njima biti pojačani sledeće letnje sezone.

Kondić je rekao da je beogradski aerodrom, zahvaljujući povezanosti Er Srbije sa Etihadom i partnerima njegove grupacije, ponovo postao regionalni centar za putnike koji sa raznih strana idu preko Beograda, kao što je nekada bilo.

„Lično mislim da domaći prevoznik treba da ima prednost što se tiče prevoza srpskih građana i turista“, dodao je Kondić. On je kazao da čarter brend Er Srbije Aviolet, takođe, imao odlične rezultate ove letnje sezone, koji su bolji nego prethodne.

„Sada je vreme za konsolidaciju, iza Er Srbije su dve zimske i dve letnje sezone. Naučili smo mnogo i sada treba da učvrstimo biznis i smanjimo troškove, kao i da ne letimo sa praznim avionima samo zato što to možemo“, naglasio je čelnik Er Srbije.

On je kazao da je avio-prevoz težak biznis i da niko u regionu ne posluje tako dobro kao Er Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com