Fijat sve bliži Rusiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarali su danas o sveukupnim odnosima dveju zemalja, pri čemu su ocenili da se ti odnosi razvijaju dobro, u obostranom interesu.

fijat

Tokom razgovora je konstatovano da je u toku zajednički rad na pripremi svih strateških tema u vezi sa saradnjom dveju zemalja, pred predstojeću posetu predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva Srbiji.

Čepurin je upoznao Vučića sa pozitivnim pomakom u vezi sa idejom o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila, proizvedenih u Srbiji, na tržište Evroazijske ekonomske unije.

Juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine, a to će omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju Fijata i drugih tačaka uzajamne trgovine.

Sagovornici su zaključili da će otvaranje direktne linije Er Srbije između Beograda i Sankt Peterburga, 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i razvoj saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti trgovine i turizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com