Folksvagen da ne brine, Srbe ne interesuju štetni izduvni gasovi

Član Upravnog odbora Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milan Vukasović izjavio je za Ekonomske Vesti da se još uvek ne zna da li u Srbiji ima Folksvagenovih vozila sa problematičnim softverima i da se očekuje da će nemačka kompanija uskoro izaći sa izveštajem u kome će navesti koliko tih automobila je završilo u kojoj zemlji.

Vukasović

„Folksvagen je upravo ušao u proces evidentiranja svih vozila koja su isporučena u tom periodu i u kojim postoji taj softverski deo koji je problematičan. Dobar deo tih vozila je završio u Severnoj Americi, a jedan manji deo u Evropi. Gde tačno ne znam. Koliko sam razumeo, Folksvagen će uskoro izaći sa punim izveštajem upravo po svim zemljama i sa ukupni brojem vozila koja su problematična“, rekao je Vukasović.

On je kazao da ne veruje da će ovaj incident uticati na prodaju Folksvagenovih vozila u Srbiji.

„Kupci se slabo interesuju za ovaj slučaj, pogotovo kod nas, a trebali bi. Vi znate da je kod nas nivo ekološke svesti značajno niži jer, nažalost, imamo mnogo značajnijih prioriteta od ekologije“, ocenio je Vukasovič.

Prema njegovim podacima, u prvih osam meseci ove godine u Srbiji je prodato oko 16.000 Folksvagenovih vozila.

Podsetim, Folksvagen je ugradio u 11 miliona vozila softver koji manipuliše meračima izduvnih gasova kako bi pokazivali manju vrednost emisije štetnih gasova nego što ona stvarno jeste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com