GSP kupuje 20 novih autobusa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o isporuci 20 solo niskopodnih autobusa u JKP GSP „Beograd”. Ugovor su potpisali direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković, direktor A.D. „Ikarbus” Aleksandar Vićentić i zastupnik lizing kuće „S-Leasing d.o.o.” Bojan Vračević, a prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

potpisivanje

Gradonačelnik je rekao da je potpisivanje ugovora o nabavci još 20 autobusa, koji će biti isporučeni u septembru i novembru, još jedan korak ka konsolidaciji GSP-a, kao i korak ka povećanju efikasnosti i kvaliteta javnog prevoza. Vrednost ove nabavke je 3,7 miliona evra, a finansira je GSP, Grad Beograd uz usluge lizing kuće „S-Leasing d.o.o.”.

„Prošle godine smo nabavili 30 autobusa „ikarbus-mercedes”, u junu očekujemo isporuku pet električnih autobusa, a dobili smo i 28 tramvaja i deset prikolica od grada Bazela. Do kraja godine imaćemo još dve nabavke, za deset solo autobusa i za 12 školskih autobusa, čime ćemo završiti jedan deo obnove voznog parka ovog saobraćajnog preduzeća. Svi ovi autobusi će imati bežični internet, brojače putnika, video-nadzor, klima-uređaje. Dakle, potpuno pratimo nove standarde koje smo definisali zajedno sa novom mrežom linija i promenjenom tarifnom politikom koja podrazumeva smanjenje cena prevoza u prigradskom saobraćaju 40 odsto“, istakao je Mali i dodao da su to mere kojima se povećava kvalitet javnog prevoza, ali i GSP „stavlja na zdrave noge”.

Prema njegovim rečima, sa GSP-om se radi i na smanjenju troškova, kao i poboljšanju efikasnosti i organizacije rada. Posvetili smo se najvećem gradskom preduzeću, koje zapošljava gotovo 6.000 ljudi, jer građanima Beograda moramo da obezbedimo kvalitetan i efikasan javni prevoz, naveo je gradonačelnik.

„Deset po deset autobusa i vrlo brzo ćemo biti blizu cilju da zamenimo vozni park u narednih četiri do pet godina. Na svakih nekoliko meseci ćemo nabavljati neka vozila kako bismo održali kontinuitet obnove voznog parka GSP-a“, naglasio je Siniša Mali i zahvalio lizing kući koja je, kako je rekao, pronašla interes da finansira nabavku 20 autobusa, što je pokazatelj da se vraća poverenje finansijskih kuća u funkcionisanje grada Beograda. On je naveo da želi i da podstakne „Ikarbus” da nastavi sa dobrim radom, jer Beograd pomaže domaća preduzeća tako što od njih nabavlja vozila, a koja zahvaljujući tome zapošljavaju radnu snagu.

Željko Milković je zahvalio Gradskoj upravi, gradonačelniku i njegovom pomoćniku Borku Milosavljeviću, jer su prepoznali potrebu GSP-a za revitalizacijom voznog parka.

„Ovo je značajan dan za nas, kao i za stanovnike Beograda jer povećavamo kvalitet prevoza. Nadam se da ćemo ovim tempom nastaviti i ubuduće“, naglasio je Milković.

Aleksandar Vićentić je zahvalio Gradu Beogradu što se i ovaj put odlučio za nabavku „Ikarbusovih” autobusa, jer na taj način ne pomažu samo to preduzeće već i domaće prizvođače koji za njih rade. Mi ćemo se truditi, dodao je, da to povrenje i opravdamo.

Novi niskopodni autobusi imaju karakteristike savremenih vozila gradskog tipa, motor „euro 5”, automatski menjač, kapacitet 91 putnik, 32 sedeća mesta. Vozila su klimatizovana, imaju sistem za mobilni video-nadzor spoljašnjosti i unutrašnjosti, rampu za invalide, sistem za automatsko brojanje putnika, antivandal sedišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com