Investitori iz UAE zainteresovani za infrastrukturne projekte

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su danas sa delegacijom kompanije „Abu Dabi investment autoriti“ (ADIA) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

a

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima potencijale za ulaganje u infrastrukturu, što je sektor za koji se interesuju investitori iz UAE.

Delegaciji iz UAE predstavljeni su infrastrukturni planovi Srbije u narednom periodu i spremni projekti u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori, ali i aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva.

Gosti su pokazali interesovanje i za izgradnju logističkih centara u Srbiji koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja zemlje.

Zainteresovanim investitorima je predočeno da je prioritet Srbije da se regionalna putna mreža, čiji svi glavni pravci prolaze kroz našu zemlju, poveže sa evropskom putnom mrežom.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o svim tekućim projektima, partnerima i izvorima finansiranja, kao i svemu onome što je deo poslovnog ambijenta u Srbiji i važno je za ulagače.

Reč je o načinu i brzini dobijanja građevinske dozvole, zakonodavnoj regulativi, procedurama tendera i slično, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com