Ivica Tončev poslao niške studente u Strazbur

Niški studenti prava uspeli su da obezbede novac potreban za učešće na simulaciji suđenja u Strazburu i to zahvaljujući Ivici Tončevu, savetniku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ivica Tončev

Naime, Tončev je grupi niških studenata uplatio 1.200 evra, koliko im je trebalo za kotizaciju na ovom takmičenju, prenosi portal Južne vesti.

Studenti su, prema rečima asistenta na Pravnom fakultetu u Nišu, Ivana Ilića, obezbedili i novac potreban za smeštaj. Jednoj studentkinji je Uprava za obrazovanje odobrila 580 evra i upravo će taj novac biti iskorišćen za plaćanje hotelskog smeštaja.

Niški studenti su na prošlogodišnjoj simulaciji suđenja u Strazburu osvojili drugo mesto, a iza njih su i brojne druge nagrade, poput prvog mesta u svetu u pisanju predstavki 2013. godine.

Inače Ivica Tončev, rođeni Nišlija, je široj javnosti postao poznat 2013. godine zbog sporne diplome Građevinskog fakulteta u Prištini, ali je kasnije Republička prosvetna inspekcija objavila da Tončev ne poseduje tu diplomu, već diplome Megatrenda u Londonu i Zaječaru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com