Jumko i Simpo zbog dugova ostaju bez vode

Zbog milionskih računa u vranjskom „Vodovodu“ spremni su za isključenje sa mreže velikih privrednih sistema – Jumka i Simpa, piše Danas.

Simpo

Zbog višemesečnog neplaćanja starih ali i novih obaveza prema JP „Vodovod“ u Vranju iz ovog preduzeće upozoravaju da će biti primorani da isključe sa mreže velike privredne sisteme poput Jumka i Simpa.

Zamenik generalnog direktora vranjskog vodovoda Srđan Dekić naveo je da je dug Jumka za utrošenu a neplaćenu vodu 350 miliona, dok Simpo duguje 66 miliona dinara.

Oba preduzeća se nalaze u državnom vlasništvu, ali to nas ne sprečava da ih isključimo sa mreže ukoliko ne počnu sa izmirivanjem svojih obaveza“, naveo je Dekić novinarima.

On je precizirao da će u ovom preduzeću sačekati „rešavanje statusa Jumka do 31. maja, kada ističe Vladin rok za privatizaciju“, te da postoje „mehanizmi za rešavanje milionskog duga u saradnji sa lokalnom samoupravom“. To bi moglo da znači da bi konverzijom duga Grad Vranje postao vlasnik Sportskog centra, koji je u vlasništvu Jumka, a reč je o stadionu i bazenu sa pratećim objektima.

Takvo rešenje za sada nije na vidiku kada su u pitanju dugovi Kompanije Simpo, koja je takođe u programu državnog restrukturiranja. Poređenja radi, dug građana vranjskom Vodovodu iznosi 177 miliona dinara, a ostalih pravnih subjekata isto koliko i neplaćeni račun Jumka – 350 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com