Kinezi odustali od Koridora 11, ali ministarka nije od Kineza

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da niko nije odustao od koncesije za izgradnju dela autoputa na Koridoru 11 i da će se uskoro nastaviti pregovori s kineskim kompanijama.

„Ove kompanije su predale pisma o modifikaciji problema koje oni vide. Oni najviše problema vide u frekvenciji saobraćaja i traže odredjene dodatne garancije“, kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da će Vlada zauzeti stav o platformi tih razgovora.

„Daleko od toga da ćemo čekati mesece ili godinu, niti ćemo raspisivati nove javne pozive. Izveštaj o tim razgovorima ćemo imati već u naredne dve-tri nedelje, pa ćemo videti dokle smo stigli“, kazala je Mihajlović.

Rok za dostavljanje ponuda na tender istekao je 5. februara, a prema Večernjim novostima, kineske kompanije su umesto ponuda dostavile pismo u kojem obaveštavaju vlasti Srbije da uslovi tendera nisu prihvatljivi.

Za učešće na tenderu kvalifikovale su kineske kompanije CRBC (China Road and Bridge Corporation – CRBC) i „Šandong haj-spid grup“ (Shandong Hi-Speed Group).

Predmet koncesije bili su izgradnja i održavanje dela deonice autoputa kod Beograda, dužine 17,6 kilometara od Surčina do Obrenovca i deonice od 30,9 kilometara izmedju Preljine i Požege, kao i upravljanje, održavanje i korišćenje deonica od Obrenovca do Preljine, dužine 103 kilometra.

Autoput Beograd-Požega, deo je saobraćajnice koja bi trebalo da poveže Srbiju sa Crnom Gorom (Beograd-južni Jadran) i Rumunijom (do Temišvara).

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com