Ko bi rekao: Merkelova želi Ciprasa na vlasti

Jedino Aleksis Cipras može da sprovede reforme na koje se Grčka obavezala u pregovorima o dobijanju finansijske pomoći od 86 milijardi evra, rekao je neimenovani zvaničnik Evropske unije, a mediji u EU redom ističu kako je upravo Cipras favorit nemačke kancelarke Angele Merkel za pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima u Grčkoj 20. septembra.

German Chancellor Angela Merkel (R) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras address a press conference following talks at the chancellery in Berlin, on March 23, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ        (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Merkelova je u razgovoru sa studentima u Bernu istakla kako je Aleksis Cipras „više puta pokazao da je privržen ispunjavanju programa (reformi prim.aut)“.

Pored ove nezvanične podrške Merkelove, Cipras može računati i na francuski vetar u leđima. Francuski predsednik Fransoa Oland u proteklih nekoliko meseci pokazao se kao najveći saveznik Grčke unutar Evropske unije, a i sada o mladom grčkom lideru ne štedi reči hvale.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com