Ko će biti privatizacioni savetnik Telekoma Srbije

U Telekomu Srbije danas će biti otvoreno ponude za privatizacionog savetnika te kompanije.

Kriterijum za izbor privatizacionog savetnika biće ekonomski najpovoljnija ponuda. Ponuđači će biti ocenjivani u tri segmenta – cena (30 bodova), učestvovanje u obavljenim transakcijama u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku (40) i na osnovu referenci i iskustva članova tima (30).

Jedan od uslova, propisao je Telekom, je godišnji prihod od najmanje 50 miliona evra.

Odluka o pobedniku “Poziva za javnu nabavku za usluge menadžmentskog konsaltinga od strane savetnika u vidu stručne pomoći u utvrđivanju predloga modela privatizacije Preduzeća za telekomunikacije Telekom Srbija” biće poznata najkasnije 25 dana od dana otvaranja ponude.

telekom

Kao jedan od potencijalnih kupaca Telekoma Srbije pominjan je Telekom Austrije, koji je u Srbiji već vlasnik mobilnog operatera Vip mobile. Telekom Austrija se već jednom kandidovao za novog (su)vlasnika Telekoma Srbija, ali je Vlada tadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića tu ponudu odbila kao nezadovoljavajuću.

Podsetimo, Akademija inženjerskih nauka Srbije nedavno je ocenila da bi privatizacija Telekom Srbije imala izuzetno negativne ekonomske posledice po građane Srbije. Prošle godine, ekskluzivno za portal Ekonomske Vesti, stariji analitičar konsultantske kuće za oblast telekomunikacija BuddeComm, Henri Lankaster, rekao je da je mišljenje te BuddeComm-a da se postupak privatizacije Telekoma Srbije neće desiti pre 2017. godine, eventualno 2016.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com