Kompanija „Cumtobel“ širi poslove u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa direktorom kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete „Cumtobel“ Ulrihom Šumaherom o nastavku uspešno započete saradnje i potencijalima za dalje investiranje u Srbiju.

Cumbotel

Vučić je podsetio na to da je, nakon prvog sastanka sa Šumaherom u novembru prošle godine, ova kompanija donirala najmoderniju uličnu rasvetu za po dve ulice u Beogradu i Nišu i donela odluku da svoj projektni centar za centralnu i istočnu Evropu premesti iz Poljske u Srbiju.

On je istakao da je cilj Vlade Srbije unapređenje ekonomskih odnosa sa Nemačkom, i izrazio uverenje da će strukturne reforme doprineti dolasku novih nemačkih investicija.

Premijer je rekao da je veliki broj novih potencijalnih investitora iz Nemačke zainteresovan za ulaganje u našoj zemlji, i dodao da Srbija čini sve kako bi se stvorio povoljan investicioni ambijent za privlačenje stranih investicija.

Srbija je zahvaljujući ekonomskim reformama, ali i kompanijama kao što su „Simens“, „Tenis“, „Cumtobel“ i mnogim drugim, na dobrom putu ka ekonomskom oporavku, zaključio je Vučić.

Šumaher je istakao da je zbog povoljnog geografskog položaja, pogodnog poreskog sistema, kao i visokoobrazovanog i stručnog kadra, sposobnog da postane deo velikih firmi, ta kompanija odlučila da projektno-istraživački biro prebaci u Beograd.

On je objasnio da će taj biro u prvoj fazi servisirati kompanije na prostoru centralne i istočne Evrope, a u planu ima i širenje servisa na celu Evropu.

Konkurs za posao u ovoj kompaniji otvoren je od 1. februara i 15 mladih ljudi iz Srbije, koji su završili Elektrotehnički ili Arhitektonski fakultet, imaće priliku da postanu deo tima „Cumtobel grupe“.

U drugoj fazi razvoja kompanija planira da u Srbiji zaposli još 50 diplomaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com