Krajem meseca rezultati revizije invalidskih penzija

Na reviziji invalidskih penzija se intenzivno radi, a sa prvim rezultatima ministar Aleksandar Vulin će izaći već krajem oktobra iako je, kako kaže, to dug proces koji će trajati sigurno bar godinu dana.

Taj posao će, rekao je Vulin, biti završen kada se ispita svih 320.000 penzija.

To je, dodao je, nešto što niko nije radio više od 20 godina, te zato ne treba ni očekivati da sada sve bude završeno za dan ili mesec dana.

„Krajem oktobra ću već izaći sa prvim rezultatima kako je to izgledalo, a revizija invalidskih penzija će biti proces koji će trajati sigurno bar godinu dana, ili koliko god da je potrebno. Ovo nije marketinška kampanja, ovo nije kampanja koja traje dan ili dva, dok je pažnja javnosti usmerena na to što radimo. Ovo je kampanja za uvođenje legalnosti i zakonitosti u tako važan oblik penzionog osiguranja, kao što je invalidsko osiguranje“, rekao je Vulin u intervjuu Tanjugu.

„Radićemo temeljno i svaka penzija će biti proverena, mi smo već uradili prvu trijažu i na stranu su stavljene one potpuno nesporne. Ne možete određene oblike invaliditeta da lažirate. Ne možete određene dijagnoze na bilo koji način, da učinite sumnjivim“, kategoričan je ministar.

Na trijaži su sada one druge i na tom poslu rade najbolje komisije, najbolji lekari, jer, kako ističe, on hoće da bude siguran da posle toga na sudovima rešenja PIO neće padati.

 

Tanjug

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com