Krajem novembra dogovor sa Kinezima za Železaru

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je danas da će krajem novembra, tokom posete premijera Aleksandra Vučića Kini, biti potpisan memorandum sa kineskom kompanijom HBIS koja je zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo.
Železara
Sertić je nakon otvaranja Beogradskog sajma nameštaja novinarima rekao da su pregovori u toku i izrazio nadu da će u narednim nedeljama biti poznati vrlo jasni i konkretni rezultati i da će se steću uslovi da se prilikom posete premijera Kini, potpiše memorandum o tome.
Ministar je precizirao da je u pitanju „klasična privatizacija“.
Verujem da ćemo do kraja novembra, za kada je zakazana poseta, usaglasiti stavove i da ćemo imati okvirni papir, naveo je ministar.
On je istakao da Kinezi znaju, kao i svi drugi partneri sa kojima Vlada inače pregovara, da ceo proces privatizecije mora da bude javan, transparentan i u skladu sa Zakonom o privatizaciji.
Sertić je rekao da je MMF potvrdio dogovor da od 17 državnih preduzeća, koja su zaštićena do maja 2016. godine, sudbina njih sedam bude rešena do nove godine i najavio da će, na primer, javni poziv za prodaju PKB-a biti objavljen u roku od dve nedelje.
Ministar je rekao da će privatizacija biti završena u narednoj godini ali i da će ona preduzeća koja ne budu našla kupce morati da posluju održivo, odnosno na tržištu i da više neće biti državne pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com