Krajem oktobra plan reorganizacije preduzeća Ikarbus

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa menadžmentom i zaposlenima u fabrici autobusa Ikarbus, i tom prilikom najavio da će krajem oktobra biti predstavljen plan reorganizacije tog preduzeća.

Ikarbus

Sertić je, nakon obilaska proizvodnog pogona u Zemunu, rekao da je Ikarbus jedno od 17 strateški važnih preduzeća čija je privatizacija odložena najkasnije do maja naredne godine, a za koje država želi da obezbedi dugoročnost poslovanja.

On je naveo da je preduzeće Ikarbus angažovalo privatizacionog savetnika, koji priprema plan reorganizacije, a koji bi trebalo da postavi sve elemente dugoročnog rada.

Ministar je rekao da je postignut dogovor o tome da na narednom sastanku u Ministarstvu privrede, koji će biti održan krajem oktobra, bude prezentovan taj plan kako bi se videlo koliko je usaglašen sa realnim okolnostima.

Sertić je istakao da će, paralelno sa tim, biti jasnija i situacija u vezi sa potencijalno zainteresovanim strateškim partnerima.

On je naveo da preduzeće Ikarbus trenutno dobro posluje, uspeva da isplaćuje plate radnicima i plaća doprinose i obaveze prema javnim komunalnim preduzećima, uz napomenu da je to dobar primer kako uz pomoć države, ali i dobrog poslovanja, može da nastavi da funkcioniše.

Prema njegovim rečima, država je pomogla ovu kompaniju prevashodno kroz davanje kredita kroz Fond za razvoj i određene vrste garancija.

Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić izjavio je da, zahvaljujući naporima Vlade Srbije i zaposlenih, to preduzeće ove godine ima mnogo posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com