Krivična prijava protiv bivše odgovorne osobe DOO Ribar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Kikindi podneli Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi krivičnu prijavu protiv bivše odgovorne osobe DOO Ribar Novi Kneževac zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

riba

On se sumnjiči za to da je krivična dela počinio u decembru 2014. i januaru 2015. godine, i na taj način pomenutom preduzeću naneo štetu u iznosu od približno 12,5 miliona dinara.

Sumnja se da je on samostalno, suprotno odluci skupštine navedenog društva o zajedničkom potpisivanju ugovora, sa tri privredna subjekta zaključio ugovore o prodaji slatkovodne ribe.

Privredni subjekti do danas nisu platili isporučenu i preuzetu ribu i na taj način su oštetili DOO, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.

Protiv odgovornih lica privrednih subjekata iz Futoga, Zemuna i Novog Sada takođe su podnete krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, kojim su za sebe i svoja privredna društva pribavili milionsku protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete za to da su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu odgovorno lice u DOO Ribar Novi Kneževac, kao i da su za plaćanje isporučene ribe, na osnovu potpisanog ugovora, garantovali nenaplativim menicama, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com