Kvalitetno uradjenom putu ne treba rekonstrukcija 10-15 godina

Pri gradnji autoputeva, mi u Srbiji ne ugradjujemo duplo armiranu betonsku ploču, radimo koliko para ima, inače putu izgradjenom po svim poznatim standardima temeljna rekonstrukcija nije potrebna 10-15 godina, a troškovi održavanja takvog puta su mali.

„Kod nas još niko nije uradio taj prosek: posle koliko godina je uobičajeno da se putevi kod nas rekonstruišu“, kaže za Ekonomske Vesti Goran Rodić iz Gradjevinske komore Srbije.

„Beograd-Novi Sad je često morao da se rekonstruiše zbog onih kolotraga koji su ostajali, koji su bili opasni. To znači da je svojevremeno taj donji sloj, ta podloga loše uradjena, kad je vrućina ona napravi one kolotrage na asfaltu, pa je često saniran“, kaže Rodić.

Ali, odmah dodaje on, imamo delove Niškog autoputa, kojima godinama nije bila potrebna nikakva sanacija, na kojima godinama nije ništa radjeno.

Na primedbu da je Niški autoput gradjen ko zna kada, Rodić kaže: „Ooooo, to je bilo davno. Ali i na Niškom autoputu imate delove gde su klizišta i gde vam deo puta ode dole, to morate da sanirate“.

„Mogu da vam kažem i da je ovaj niški Koridor X dosta solidno radjen, i podloga i ostalo“, tvrdi Rodić.

On smatra da nekvalitetnom gradnjom nisu toliko ugroženi autoputevi, koliko putevi I i II reda, oni pored autoputeva, gde je najveći promet.

„Ibarska magistrala se stalno nešto radila, ona je stalno, stalno, stalno nešto radjena i trošene su pare. Medjutim, kad se uradi kvalitetan auto-put i kad se redovno održava, onda je potrebno decenije i decenije da prodju pre nego im je potrebna velika rekonstrukcija“, kaže Rodić.

On kaže da se kod kvalitetnih puteva, kao što su oni u Nemačkoj zna: udari se duplo armirana betonska ploča, pa se na delovima gde zna da bude leda ugrade grejači, pa se radi trajni asfalt, znači kvalitetan habajući sloj koji izdržava velike razlike u temperaturi i velika opterećenja…

„Mi ne ugradjujemo duplo armiranu betonsku ploču, ali prvi sloj asfalta, taj pripremni mora da bude 8-10 santimetara, pa posle toga ide habajući sloj asfalta debljine i po 15 i po 16 santimetara. To se kontroliše, izbuši se jedna rupa na autoputu, izvuče se kobasica i tačno se vidi po slojevima koliko je čega ugradjeno, izvrši se analiza kvaliteta, koliko je aditiva dodato, kakav je bitumen korišćen, kolika je trajnost i elastičnost, i onda se kaže: u redu je“, kaže Rodić.

2 thoughts on “Kvalitetno uradjenom putu ne treba rekonstrukcija 10-15 godina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com