Ljajić: Uspostaviti avio-liniju Beograd-Baku

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

ljajić

 

Ljajić i Alijev su tom prilikom konstatovali da su odnosi između dve države na nivou strateškog partnerstva, kao i da je potrebno dodatno unaprediti saradnju na privrednom planu kako bi i ona pratila odlične rezultate na političkom polju.

Prvi koraci u tom pravcu, kako su ukazali, mogli bi biti uspostavljanje avio-linije Beograd–Baku, kao i nastavak vizne liberalizacije.

Sagovornici su ocenili da bi to značajno doprinelo uspostavljanju čvršćih i redovnijih kontakata među poslovnim ljudima i kompanijama Srbije i Azerbejdžana.

U razgovoru je bilo reči i o projektima u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivrede i telekomunikacija, u kojima, kako je ocenjeno, postoji veliki prostor za dalje unapređenje saradnje i nove azerbejdžanske investicije.

Alijev je s tim u vezi istakao da su pojedine azerbejdžanske kompanije zainteresovane za privatizaciju srpskih firmi iz oblasti prehrambene industrije, uz napomenu da važni infrastrukturni projekti u Srbiji mogu biti finansirani iz veoma povoljnih kredita Naftnog fonda Azerbejdžana.

Ljajić je tokom dana, zajedno sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim, predsedavao sastanku Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja.

Pored toga, on se sastao i sa premijerom Arturom Rasizadeom, ministrom komunikacija i visokih tehnologija Alijem Abasovim i ministrom kulture i turizma Abulfazom Garajevim, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com