Mali: Nezapamćen odziv investitora za deponiju u Vinči

Ponude za javno-privatno partnerstvo za deponiju u Vinči otvorene su u Starom dvoru, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je prijavljeno ukupno 11 ponuđača.

deponija

„Veoma sam zadovoljan odzivom investitora, koji potvrđuje da se radi o trenutno najvećem projektu ove vrste u Evropi. Grad Beograd je izuzetno posvećen rešavanju višedecenijskog problema deponije u Vinči, kao i privlačenju investicija u infrastrukturu kroz javno-privatno partnerstvo. U saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, koja je naš savetnik na ovom projektu, pripremili smo jako temeljan i transparentan tender u skladu sa najvišim međunarodnim standardima“, kaže Mali.

On dodaje da će tenderska komisija oceniti pristigle ponude u roku od 25 dana, posle čega će uslediti druga faza postupka za kvalifikovane ponuđače, za koju će poziv biti raspisan u narednim mesecima.

„U zavisnosti od broja kvalifikovanih ponuđača, očekujemo da će ugovor biti potpisan tokom druge polovine sledeće godine. Ovo je veliki uspeh za naš grad jer je potvrda da se vraća poverenje investitora u Beograd i Srbiju i da smo na pravom putu. To nam daje podstreka da nastavimo i sa drugim investicijama“, zaključio je gradonačelnik.

Kompanije čije su ponude otvorene su: Feom Ciro Frisoli & C.Sas (Italija), WTE Wassertechnik/Jessen (Nemačka), Suez Environnement (Francuska), Valoriza/Ternaenergy (Grčka), Urbaser (Španija), Helector (Grčka), Innovative Design Bureau Ecological Technologies (Ruska Federacija), Veolia (Francuska), C.I.S.A. (Italija), Beootpad d.o.o. (Srbija), Vinci Environnment (Francuska).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com