Mali raste kao pečurke: Nova afera gradonačelnika Beograda

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK objavila je da je firma porodice gradonačelnika Beograda, Siniše Malog, besplatno dobila 10 hektara državnog zemljišta.
Siniša Mali
Poslovni partner porodice Mali, Srđan Gajić, nezakonito je preneo zemlju s privatizovanog preduzeća Alfa Protein u vlasništvo firme Compost Group, čiji je većinski vlasnik tada bio Borislav Mali, otac Siniše Malog. Gajić je zbog toga osuđen na dvogodišnju uslovnu kaznu, ali protiv porodice Mali nije vođena istraga.
Prema dostupnim sudskim spisima, ističe KRIK, firma Compost Group nikada nije platila dobijenih 10 hektara.
U to vreme Siniša Mali je bio direktor Centra za tendere u okviru Agencije za privatizaciju.
Kako dalje navodi KRIK, porodica Siniše Malog je na spornom zemljištu pokrenula proizvodnju đubriva za uzgoj šampinjona, a vlasništvo nad zemljom su prebacili na ofšor firmu s Devičanskih ostrva, Alessio Investment Ltd.
Ni tu nije kraj ove priče. Na kraju je preduzeće koje je Gajić privatizovao i od kojeg je u korist porodice Mali otuđio 10 hektara zemljišta otišlo u stečaj!
Podsetimo, KRIK je prošle nedelje objavio da je Siniša Malo preko firmi sa Devičanskih ostrva kupio 24 stana u luksuznom bugarskom letovalištu.

 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com