Mali se izvinio novinarima KRIK-a, ali i zatražio izvinjenje od njih

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izvinio se novinarima KRIK-a zbog incidenta, ali i pozvao njih da se njemu izvinu zbog „prljave kampanje koju vode“.

Mali

Novinari KRIK-a saopštili su da ih je obezbeđenje gradonačelnika fizički sprečilo da mu postave pitanja u vezi sa 24 apartmana.

„Javno se izvinjavam novinarima KRIK-a i oštro osuđujem svaki napad na medije i slobodu govora. Svaki dan sam na nekoliko događaja i sa mnom svaki dan imate otvorenu komunikaciju. Moram da kažem i da obezbeđenje nemam, a to znaju i građani, sa kojima se srećem svaki dan“, rekao je Mali na vanrednoj konferenciji za novinare.

U trenutku incidenta, kada komunalna policija ekipi KRIK-a oduzela uređaje za snimanje, Mali tvrdi da je bio na sastanku sa izvođačem radova na projektu Beograd na vodi i da su mu novinari prišli s leđa, prenosi Tanjug.

„Bilo je prostora za medije, nije bilo potrebe da neko viče. Mogli su da dobiju izjavu sa mesta za medije. Zato vas samo molim za malo pristojnosti, to važi za obe strane“, rekao je gradonačelnik.

On je ponovio da osuđuje postupak komunalne policije, ali i da očekuje izvinjenje od KRIK-a, jer protiv njega vode „prljavu kampanju“.

„Potpisao sam bezboroj takvih ugovora za 20 godina karijere. Neko bi onda mogao da kaže da sam vlasnik 1000 stanova“, rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda kaže da može samo da nasluti razloge za kampanju koja se vodi protiv njega i da je „neverovatno da se to dešava u trenutku kada lider Demokratske stranke Bojan Pajtić odbija poligraf“.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka na ovaj način i kroz ovu priču traži prostor u medijima.

„Moj pravni tim će se baviti ovom temom. Ako Dojčinović (Stevan, urednik KRIK-a) utvrdi da je jedan od stanova njegov, dobiće ključ, ako ne – očekujem izvinjenje.“

Gradonačelnik se upustio i u diskusiju sa urednikom KRIK-a Dojčinovićem i doneo dokumentaciju, za koju kaže da dokazuje da se poslovima u Bugarskoj oko tih stanova nema veze od 2012. godine, kada je i stupio na javnu funkciju.

Mali je rekao da za to ima dokaze i da je na jednom od papira koje je objavio KRIK i falsifikovan njegov potpis. Gradonačelnik Beograda je istakao i da će proslediti novinarima proslediti dokumentaciju koja dokazuje njegove tvrdnje, odnosno koja pobija „pokušaj da se napravi kontinuitet sa onim što je radio 2011. i 2012. godine do 2015. godine“.

Takođe, istakao je da on nikada nije potpisivao kupoprodajne ugovore za stanove, već ugovore o udelu u vlasništvu firmi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com