Mali: Užasnut sam besmislenom kampanjom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali demantovao je navode portala KRIK da je kupio 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju.

Siniša Mali

„Ja sam užasnut besmislenom kampanjom. Imam samo jedan stan na bugarskom primorju i to je javno prikazano na sajtu. Na ovo više neću reagovati, jer su u pitanju besmislice i nastaviću da se bavim svojim poslom“, izjavio je Mali za B92.

Gradonačelnik Beograda nije demantovao da je kao predstavnik ofšor firmi učestvovao u kupovini stanova u Bugarskoj, ali je naveo da je cela priča vezana za posao konsultanta koji je obavljao pre stupanja na funkciju savetnika tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

„To su poslovi vezani za moju karijeru pre javne funkcije, kada sam imao privatnu firmu i savetovao ljude kako da ostvare svoje poslovne ciljeve, a ne kako da ja budem vlasnik“, rekao je Mali.

Na pitanje da li je praktično bio svojevrstan „agent za nekretnine“ u toj situaciji, Mali je rekao:

„Imao sam klijente koje sam savetovao kako da poreski optimalno kupe nekretnine ili restrukturiraju posao. Time sam se bavio skoro dvadeset godina pre stupanja na funkciju“, rekao je Mali i ponovo istakao da ti poslovi nemaju veze sa stanjem njegove imovinske karte.

U važećoj imovinskoj karti Siniše Malog na sajtu Agencije nalaze se upisana tri nekretnine – stan od 131 m2, stan od 127 m2 i garaža od 13,65 m2.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com