Ministarstvo privrede: Radnici, ne štrajkujte, niko vas neće zbog dugova

Ministarstvo privrede apelovale je na radnike i sindikate Industrije motora Rakovica (IMR) da prekinu štrajk, „jer u ovom trenutku to nije način za rešavanje problema fabrike koja decenijama posluje sa značajnim gubitkom“.

„Ministarstvo podseća da je sa predstavnicima sindikata održano na desetine sastanaka o sudbini Industrije motora Rakovica (IMR), a na ovu temu predstavnici Ministarstva privrede i juče su razgovarali sa čelnicima sindikata IMR-a. Sindikatima je predočeno da su troškovi poslovanja značajno veći od prihoda. Gubici IMR-a iz tekućeg poslovanja su šest miliona evra godišnje, dok ukupni dug prevazilazi 64 miliona evra“, saopštio je resor Željka Sertića.

Oni dodaju da je upravo dug glavna prepreka u prodaji IMR-a.

„Do sada, u Agenciju za privatizaciju, nije stigla niti jedna konkretna ili ozbiljna ponuda za kupovinu ovog preduzeća. Svaki od potencijalnih kupaca želeo je, pod potpuno neprihvatljivim uslovima, da država i dalje finansijski pomaže IMR“, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo privrede podsetilo je i da je Vlada Srbije obezbedila socijalne programe u vrednosti od 16 milijardi dinara, radnicima koji će u postupku privatizacije ili stečaja, ostati bez posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com