Ministarstvo: Vaučeri će biti podeljeni do 1. avgusta

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo izjavila je da ugostitelji u Srbiji imaju još pet dana da se prijave za učešće, odnosno pružanje usluga smeštaja, a vaučeri će građanima biti podeljeni do 1. avgusta kako bi već od tada mogli da ih koriste.

reka

Vaučeri će biti podeljeni do 1. avgusta, da bi mogli da se koriste već od tada pa sve do kraja novembra. Rezultati analize ove akcije biće veoma značajni da se vidi kolika je tražnja za domaćim turističkim proizvodom. Sa druge strane to je i test za privredu da prvi put kroz jednu mudru politiku u post-sezoni budu popunjeni kapaciteti i kada se tradicionalno ne beleži visok nivo posete, rekla je ona za RTS.

Kako je kazala Pindžo, još je mali broj prijavljenih ugostitelja, a oni imaju rok da se prijave za pružanje usluga do kraja meseca.

“Oni zovu svakodnevno, imamo najavu da će ih biti više”, rekla je Pindžo i dodala da je resorno ministarstvo u saradnji sa svim strukovnim udruženjima i asocijacijama poslalo poziv svim lokalnim turističkim organizacijama da “animiraju” ugostitelje da se pridruže akciji.

“Nadamo se da će oni naći svoj interes u tome, a imaju još pet dana rok da se prijave”, kazala je ona.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je u ponedeljak ugostitelje da se prijave radi “realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima”.

Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara što predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine. Vaučerima se ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih, ili drugih usluga i boravišne takse.

Poziv se odnosi na privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, i u kojim se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu.

Mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Rok za prijavljivanje ugostitelja je do 30. juna, nakon čega će ministarstvo sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviti na zvaničnoj internet prezentaciji (www.mtt.gov.rs).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com