Mišković zna šta je lobiranje

Lobiranje u Srbiji još nije zakonski regulisana oblast, ali to ne znači da se do sada nije lobiralo – naprotiv. Možda najpoznatiji slučaj lobiranja u Srbiji, onog lobiranja ugovorom regulisanog, je Miroslav Mišković, koji je 2013. godine angažovao svetski poznatu Podesta Group.

Delta Holding je tada potvrdila da je Podesta Group angažovana „kao konsultant za korporativne komunikacije“, ali je delovanje američke firme bilo usredsređeno na slučaj pritvaranja Miroslava Miškovića. Tako se Podesta Group obratila diplomatskim krugovima povodom ovog slučaja uz tvrdnju da je reč o politički motivisanom pritvaranju.

10949828_10152791547968393_1412121359_n

Promene u ponašanju Miroslava Miškovića, pa i njegove kompanije, očigledne su i tvrde izvori Ekonomskih Vesti direktna su posledica delovanja Podesta Group-e. Mišković je od čoveka koji se retko pojavljivao u javnosti postao jedan od „vidljivijih“ biznismena u Srbiji, a Delta je, primera radi, i više nego vidljiva na društvenim mrežama.

Džon i Toni Podesta

Podesta Group su osnovali Džon i Toni Podesta, ali ju je Džon zvanično napustio kada je postao savetnik američkog predsednika Baraka Obame, i ona je među 10 najvećih firmi za lobiranje u SAD.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com