NBS dala dozvolu, stižu Arapi

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) dao je dozvolu za rad banci Mirabank, koja je deo Royal Group-e  iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Nakon dobijanja dozvole za rad banke, osnivač je dužan da u roku od 30 dana održi osnivačku skupštinu banke, na kojoj se donosi statut banke, biraju predsednik i članovi Upravnog i Izvršnog odbora banke, usvajaju program aktivnosti i poslovna politika i donosi odluka o prvom izdavanju akcija. Banka stiče svojstvo pravnog lica momentom upisa u Registar privrednih subjekata, nakon čega će moći da otpočne sa redovnim poslovanjem na teritoriji Republike Srbije. Očekuje se da banka otpočne svoje redovno poslovanje do kraja marta 2015. godine“, ističe se u saopštenju NBS.

Ovo je inače prva grinfild investicija u bankarskom sektoru Srbije u poslednjih šest godina.

Royal Group, čiji je deo Mirabank, posluje u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, podseća NBS i dodaje da ima preko 15.000 zaposlenih na međunarodnom nivou.

„Ova grupa ulaže u različite privredne i javne subjekte u sektorima koji uključuju finansije, proizvodnju, nepokretnosti, ugostiteljstvo, obrazovanj, zdravstvenu zaštitu, tehnologiju i medije“, zaključuje centralna banka.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com